Aktuelles Land wechseln?

Intelligent
belysning er ESY

Synergi av automasjon og lys

Vi er overbevist om at den beste belysningen for mennesker bare kan oppnås gjennom samspillet mellom høy lyskvalitet og behovsbasert, sensorbasert lysstyring. ESYLUX kombinerer derfor sin belysning med intelligente sensorer som automatisk skaper den riktige lysatmosfæren – hver gang. Og som automatisk slår av lyset og andre apparater når ingen er til stede. For mer livskvalitet, økonomi og bærekraftig energieffektivitet på hver enkelt arbeidsplass.

Sensorstyrt lys

Kombinasjonen av moderne LED-belysning og sensorbasert styring gir besparelser på mer enn 70 % i energikostnader. En investering som raskt lønner seg – og samtidig en høy grad av automasjonskomfort for brukeren.

Moderne LED-teknologi

Enten det gjelder flimmerfaktor eller fargekonsistens: LED-belysning fra ESYLUX overskrider ofte de normative minimumskravene i betydelig grad. For eksempel når det gjelder fargegjengivelse:

 • Vi bruker alle de 15 CRI-testfargene, ikke bare de 8 som kreves
 • I tillegg måler vi med fargekvalitetsskalaen CQS

Optimalisering av LED-levetiden

Behovsstyrt kobling gir optimal og pålitelig utnyttelse av den lange levetiden til LED-lyskilden. Kombinasjonen av LED-belysning og sensorbasert automasjon er derfor også en bærekraftig investering i fremtiden.

Mennesket i sentrum

Intelligent belysning fra ESYLUX tilpasser seg automatisk til ulike situasjoner og tidspunkter og gir dermed en bærekraftig forbedring av livskvaliteten på arbeidsplassen. Våre løsninger for kontorer, utdanningsinstitusjoner og helseinstitusjoner byr på omfattende funksjonalitet.

Energieffektiv Human Centric Lighting

Det beste lyset for mennesker er naturlig dagslys. SymbiLogic-teknologien fra ESYLUX skaper derfor belysning som ligner dagslys innendørs og forbedrer dermed vitalitet, velvære og helse på arbeidsplassen. Samtidig sikrer den energieffektiv implementering med tilstedeværelses- og dagslysavhengig, adaptiv HCL kontroll.

Scenestyring

Avhengig av situasjonen ønsker brukeren noen ganger å overstyre automasjonen. Ved lysanlegg med ESYLUX Light Control- og DALI 2-systemer kan dette for eksempel oppnås med individuelle scenarioer som enkelt kan hentes opp med en 230V-tast.

Svermfunksjon

Svermfunksjonen i ELC-lyssystemer og DALI 2-løsninger er et eksempel på økt komfort i kontorfellesskap: Det skaper et dempet lys i sonene der det ikke befinner seg personer og forhindrer dermed at det oppstår isolerte lysøyer, noe som også er mer behagelig for øyet. Først når den siste personen har forlatt rommet, slukkes alle lysene.

Ytterligere funksjonelle eksempler på den intelligente styringen fra ESYLUX:

 • Tilstedeværelses- og dagslysavhengig konstantlysregulering
 • Lysregulering med kompensasjon
 • Tidsfunksjoner
 • Etterlys
 • Orienteringslys
 • Styring av ventilasjon, klimaanlegg og oppvarming med multisensorteknololgi
 • Fleksibel omkobling av grupper
 • Nattlys
 • Power cut-off fra DALI-drivere

Human Centric Lighting
ved hjelp av plug and play

Lyssystemer med ESYLUX Light Control ELC skaper ikke bare en ideell synergi av automasjon og lys gjennom kombinasjonen av tilstedeværelsesdetektorer, taklamper, styreenheter og ledninger. Fremfor alt imponerer de med:

 • Enkel, feilresistent installering, gruppering, skalering og sammenkobling ved hjelp av plug-and-play
 • Omfattende tilleggsfunksjoner, inkludert SymbiLogic-teknologi
 • Optimal ytelse for pengene

More

Mobil prosjektadministrasjon

Med ESY-App kan du ikke bare enkelt parametrisere og konfigurere fjernstyrte lysløsninger direkte via Bluetooth eller med ESY-pennen. Du har også alltid ditt eget prosjektbibliotek med deg: For opptil 64 apparater per rom i opptil 64 etasjer med opptil 64 rom i hver – inkludert en prosjektrapport som et eksporterbart PDF-dokument.

Tilkoblingsklare løsninger

Lyskvaliteten og lysstyrken i CELINE-2-serien kan også integreres utenfor ELC-lyssystemene ved hjelp av plug-and-play. Pluggbare driversett som tilbehør gjør at du lett kan integrere de innfelte taklampene i konvensjonelle belysningsanlegg – med Tunable White om nødvendig!

Praktisk integrasjon

ESYLUX-armaturer med integrerte sensorer gjør planlegging og installasjon enda enklere. I tillegg inneholder vår portefølje også varianter med en ekstra integrert busspenningsforsyning. Som for eksempel med downlights i ELSA-2-serien.

Koble utendørsbelysning
intelligent sammen

Fremfor alt er sikkerhet, orientering og energieffektiv drift viktig utendørs. De robuste ALVA-pullertlampene skaper en intelligent synergi av automasjon og lys: Med integrert DALI-bevegelsesdetektor og valgfritt integrert busspenningsforsyning kan de styre en hel gruppe lys ved behov – og dermed også redusere lysforurensning om natten.