HUMAN CENTRIC
LIGHTING ER ESY

Symbilogic er ESYLUX-teknologi for energieffektiv human centric lighting

Et biologisk aktivt lys simulerer sentrale egenskaper og det dynamiske forløpet til det naturlige dagslyset og forbedrer dermed livskvaliteten på arbeidsplassen i vesentlig grad. Med SymbiLogic har ESYLUX utviklet en teknologi som realiserer denne moderne belysningsformen effektivt ved hjelp av en intelligent sensorikk.

Kilde: Report‚ Quantified benefits of Human Centric Lighting‘ by ZVEI/LightingEurope/A.T. Kearney, April 2015

Det naturlige dagslyset er det ideelle lyset for mennesker. Samspillet mellom sol og blå himmel og endringene av lysstyrke og lysfarge i løpet av en dag har en omfattende og svært positiv påvirkning på den menneskelige hormonbalansen. For nå til dags får mennesker knapt nok dagslys – de oppholder seg for det meste i lukkede rom.

Belysning for mer vitalitet, konsentrasjonsevne og sunnhet

Et biologisk aktivt lys, også kalt Human Centric Lighting, løser dette problemet. Det realiserer et lys som ligner dagslyset og det dynamiske forløpet til det, innendørs og med samme positive virkninger: På samme måte som ute i naturen forbedrer et lyssterkt, kaldhvitt lys om dagen vitaliteten og velværet, og man kan konsentrere seg bedre og gjør færre feil. Mørkere, varmhvitt lys som ved solnedgang bidrar derimot til avspenning og lar folk komme til ro. I tillegg stimulerer et biologisk aktivt lys døgnrytmen til mennesker – slik at de sover bedre om natten.

Human Centric Lighting realiserer en belysning som ligner dagslyset – et lys som det moderne mennesket ellers i stor grad må gi avkall på innendørs.

Symbilogic – biologisk aktivt og maksimalt energieffektivt

SymbiLogic-teknologien fra ESYLUX gjør at det beste lyset for mennesker og fordelene med en intelligent styring smelter perfekt sammen. Den produserer et biologisk aktivt lys med et forløp som er spesielt optimalisert for bruk i kontorrom: På formiddagen fører en dynamisk økning i lysstyrke og andel av blått lys til en forfriskende aktivering. Mot midten av dagen senkes begge verdiene en kort stund for å øke kraftig igjen – det motvirker den typiske ettermiddagstrettheten. Slik hjelper SymbiLogic også mennesker å mestre mer besværlige faser, å holde seg konsentrere og å holde ytelseskurven oppe. Mot kvelden lar SymbiLogic lyset automatisk bli mørkere og varmhvitt for å tilvenne den menneskelige organismen gradvis til den kommende natten. Med den innovative styringen sørger SymbiLogic dermed for bedre søvn og bidrar til den viktige regenereringen. Optimalt for ny friskhet og langsiktig sunnhet.

SymbiLogic fra ESYLUX er imidlertid ikke bare allsidig effektiv, den er også enestående energieffektiv. Avgjørende for det er bruken av en tilstedeværelsesdetektor og intelligent lysstyring – som ved PRANA+ kontorstålamper og lyssystemene til CELINE og NOVA Quadro-Sets: Belysningen kobles inn og ut avhengig av tilstedeværelse og dagslys og oppnår høyeste grad av innovasjon ved det biodynamiske lysstyrkeforløpet gjennom dagslysutnyttelse. For den såkalte adaptive konstantlysreguleringen til SymbiLogic overfører et velkjent teknologisk prinsipp til den mest moderne formen for innendørsbelysning. Og bidrar helt automatisk til å spare mye energi.

Det biologisk aktive lyset til SymbiLogic-løsningene forbedrer livskvaliteten på en bærekraftig måte. Det kommer hver enkelt medarbeider til gode – og hele bedriften. Fordi motivasjon og tilfredshet på arbeidsplassen øker og ytelsesevnen øker merkbart. Samtidig kan Human Centric Lighting forebygge sykefravær og til og med bidra til å redusere ulykkesrisikoen.

 

Til Roma med et knappetrykk

En annen spesiell evne til SymbiLogic-teknologien har en geofysisk bakgrunn: Det naturlige lyset til sola endrer seg ikke bare dynamisk i løpet av en dag, det varierer også i farge og lysstyrke på forskjellige steder på jorda på ulike måter – andre breddegrader, annet lys. Med lysforløpene kan SymbiLogic etterligne disse lysforholdene og orienterer seg da etter flere verdensbyer på ulike breddegrader. Du bestemmer hvor ferden går: Til 5th Avenue, til Stockholms skjærgård eller kanskje til solrike Italia for en cappuccino?

Kontakt Sidebar no

Kontakt Sidebar

TA KONTAKT

* Obligatoriske felter