Aktuelles Land wechseln?

Behovsstyrt
automasjon er ESY

Mer livskvalitet, økonomi og bærekraftig energieffektivitet

Energi bare når du virkelig trenger den: Prinsippet for behovsstyrt bygningsautomasjon er like enkelt som det høres ut. Hjertet i systemet utgjøres av et intelligent sensorsystem. Systemet er intelligent fordi det oppfatter endringer i omgivelsene og deretter styrer romteknologien automatisk. Dette forbedrer energieffektiviteten og skaper en optimal romatmosfære og en avansert automasjonskomfort. På den måten lar det folk jobbe bedre, øker lønnsomheten – og bevarer naturressursene. 

Økt livskvalitet

Den intelligente sensorteknologien fokuserer på mennesker og skaper:

 • Optimale lysforhold ved å styre belysningen
 • Den beste romluften ved å styre ventilasjon, klimaanlegg og oppvarming
 • En avansert automasjonskomfort som lar folk jobbe i fred

Alt gjennomføres på en energieffektiv måte – som med tilstedeværelses- og dagslysavhengig konstantlysregulering.

Maksimal kostnadsgunstighet

Med behovsbasert inn- og utkobling og energieffektiv optimlisering under drift gir ESYLUX-automasjon et enormt besparingspotensial. Ekstra fordeler:

 • Optimal bruk av LED-belysningens lange levetid
 • Enkel, rimelig implementering
 • Utmerket ytelse for pengene

Bærekraftig energieffektivitet

 • Energieffektivitet reduserer globale CO2-utslipp og bremser dermed klimaendringene
 • Behovsstyrt belysning reduserer også miljøproblemet med lysforurensning om natten

Lysstyring for hvert bruksområde

Uansett om du jobber på kontor eller på utdannings- eller helseinstitusjoner: Ulike bruksområder krever ulike konsepter og individuell styring avhengig av situasjon eller tidspunkt. ESYLUX leverer kompatible standardløsninger og intelligent funksjonalitet.

Få styring i flere rom

APC-tilstedeværelsesdetektorer for DALI-2 fra COMPACT-serien styrer opptil 16 lysgrupper med integrert styreenhet og busspenningsforsyning. Romovergripende, desentralisert og helt uten styreskapkomponenter eller bygningsstyringssystemet. For eksempel åpner de for fleksibel veksling mellom grupper uten å avbryte automasjonen.

...eller veksling rom for rom

Et funksjonelt alternativ for styring av hvert rom er lyssystemer med ESYLUX Light Control ELC. Installasjon, gruppering, skalering, sammenkobling blir ukomplisert ved hjelp av plug-and-play.

Enkel manuell overstyring

Med den integrerte impulsbryterinngangen kan automatikken når som helst overstyres – selv med DALI, vanligvis med en vanlig 230V-tast. En spesialversjon for intuitiv veksling, dimming, endring av lysfarge og fremkalling av scener: Knapp for ELC-lyssystemer.

Lysregulering med kompensasjon

En forskyvning mellom lysgrupper, som for eksempel med DUO-DALI-tilstedeværelsesdetektorer fra COMPACT-serien, forbedrer også tilstedeværelses- og dagslysavhengig konstantlysregulering. Dette er fordi belysningen tilpasser seg dagslyset på en enda mer energieffektiv måte – spesielt i rom med vinduer bare på én side.

Tidsfunksjoner

Dato, ukedag eller klokkeslett: I mange tilfeller høyner tidsfunksjoner også bekvemmeligheten og energieffektiviteten. Med sine tidsavhengige driftsmoduser er DEFENSOR utendørs bevegelsesdetektorer et godt eksempel, som tilbyr 3 apparater i ett:

 • Bevegelsesdetektor
 • Skumringsrelé
 • Tidsur

Spar energi på tvers av funksjonsgrupper

Hvis du ønsker å oppnå en optimal romatmosfære og maksimal energisparing, bør du også styre andre funksjoner etter behov i tillegg til belysningen. ESYLUX utvikler derfor også tilstedeværelsesdetektorer med HVAC-koblingsutgang og spesialversjoner for energieffektiv optimering av romluft:

Multisensorteknologi for den beste romluften

Det er ikke bare belysning som kan styres etter behov, men også klimaanlegg, ventilasjon og oppvarming: ATMO-tilstedeværelsesdetektorer for KNX inneholder omfattende multisensorteknologi i én enhet, og reduserer dermed planleggings- og installasjonsarbeidet.

Stilig design

En løsning er bare optimalt tilpasset bruksområdet hvis den også ser riktig ut. ESYLUX presenterer derfor ulike designvarianter for enhver smak. Det riktige valget for en estetisk raffinert interiørdesign: Tilstedeværelses- og bevegelsesdetektorer fra den elegante FLAT-serien eller den ekstra lille COMPACT MINI-serien.

Enkel installasjon og konfigurasjon

Å jobbe i en moderne verden er komplisert nok. Produkter og løsninger fra ESYLUX er derfor enkle å installere, parametrisere og konfigurere. Selv våre lyssystemer og DALI-2-systemer er umiddelbart klare til drift med fabrikkinnstillingene!

Énhåndsfestebrakett

Så å si en ESYLUX-standard: Med en énhåndsfestebrakett kan detektorer eller lys enkelt kobles til uten at du må holde hele apparatet i hånden på stigen. Sensoren eller lampehodet smekkes kun inn i enden – som med bevegelsesdetektorene i MD-serien!

Plug-and-play

ESYLUX-løsninger med enkel plug-and-play-installasjon som detektorer med WAGO-WINSTA-tilkobling er en reell hjelp i tider med mangel på fagarbeidere. Du kan til og med gruppere, skalere og koble lyssystemer i nett med ESYLUX Light Control ved hjelp av pluggforbindelser!

ESY-App

Ved hjelp av potensiometer, fjernkontroll eller ESY-App: Uansett versjon er det alltid enkelt å parametrisere og konfigurere våre apparater. Med ESY-appen kan du også administrere og dokumentere prosjekter underveis!

Synergi av automasjon og lys

Målet med hver ESYLUX-løsning er den intelligente synergien mellom automasjon og lys. Dette fungerer perfekt med for eksempel lys med direkte integrerte sensorer. For en enkel installasjon og en ideell fusjon av moderne LED-teknologi med behovsdrevne kvalitetssensorer.

More