Aktuelles Land wechseln?

ALVA er ESY
med intelligent sammenkobling av utendørsbelysning

Nyhet: 700/100 pullertlys
med bevegelsessensorer

Intelligente gangveier

Pullertlysene i ALVA-serien er perfekte eksempler på robust og intelligent utendørsbelysning. Den integrerte DALI-bevegelsessensoren gjør det mulig å styre bevegelses- og dagslysavhengig belysning, også en hel lysgruppe – for eksempel ALVA-pullertlys uten sensorer.

Lys og strøm kun når det trengs

Energieffektiv utendørsbelysning som slås av/på og dimmes automatisk, er ikke bare praktisk: Det fører også til lavere energiforbruk og bidrar til å redusere de globale CO2-utslippene, i tillegg til å redusere lysforurensningen, som er et økende miljøproblem over hele verden.

 • Tåler sjøluft og er smussavvisende

 • Varianter med integrerte bevegelsessensorer har orienteringslys og skumringsreléfunksjoner

 • Bevegelsesdetektor muliggjør energieffektiv styring av ytterligere lamper og bryteraktuatorer

Robust beskyttelse

Gangveier, gårdsplasser, innganger og grøntområder: ALVA-pullertlys egner seg utmerket til intelligent belysning på en rekke områder. Med et svært solid design oppfyller de også alle kravene til installasjon på offentlig tilgjengelige områder.

Enkel DALI broadcast

ALVA-pullertlys med integrerte bevegelsessensorer er tilgjengelig med DALI-busspenningsforsyning og styrer lysgrupper via enkel DALI broadcast, uten behov for individuell betjening. Med DALI-aktuatoren fra ESYLUX er det også mulig å integrere PÅ/AV-lysarmaturer i nettverket.

Fleksibel kontroll

ALVA-serien byr på en rekke størrelser, lampediametere og lysutstrålingsvinkler, samt svært fleksibel kontroll. Et utvalg separate ESYLUX-bevegelsessensorer for utendørsbruk byr på et alternativ til behovsorientert styring av pullertlysene uten integrerte bevegelsessensorer.

Løsning A:
Styre ALVA-serien ved hjelp av et integrert sensorsystem

ALVA-pullertlys med integrerte DALI-bevegelsessensorer, innebygd strømforsyning til DALI-buss og intelligent nettverk i broadcast-modus.

Med DALI-aktuatoren fra ESYLUX (1) kan enheter uten DALI-grensesnitt enkelt integreres og deretter styres basert på bevegelse og dagslysnivå.

Løsning B:
Kontrollere ALVA-serien ved hjelp av et separat sensorsystem

Bevegelsessensorene for utendørsbruk i RC-, DEFENSOR- og MD-W-serien er et klassisk alternativ for behovsstyrt kobling av lysgrupper på uteområder.

De er tilgjengelige i forskjellige varianter, byr på praktiske tilleggsfunksjoner og har sensorteknologi av imponerende høy kvalitet.

Imponerende funksjonalitet

I tillegg til at lysene slås av og på automatisk, byr den valgfrie integrerte DALI-bevegelsessensoren på nyttige tilleggskontrollfunksjoner for ALVA-serien.

 • Dette omfatter blant annet et orienteringslys som fortsetter å avgi en myk glød når det ikke lenger er noen i umiddelbar nærhet.

 • Det er også mulig å angi et midlertidig etterlys som starter når etterløpstiden etter siste registrerte bevegelse utløper.

 • Et annet alternativ er skumringsreléfunksjonen. Når den er aktivert, slås lysarmaturen på når mørket senker seg – uavhengig av bevegelsessensoren – og slås av automatisk neste morgen.

Orienteringslys

etterlys

Robust på utsiden

Det formstøpte aluminiumhuset og den ekstruderte profilen beskytter mot sjøluft og sikrer maksimal holdbarhet, med optimal beskyttelse mot inntrenging av vann og støv. Den pulverlakkerte overflaten er elegant, smussbestandig og enkel å rengjøre, takket være god motstand mot rengjøringsmidler (anti-graffiti-effekt).

Høye standarder på innsiden

For å sikre at teknologien i armaturen er optimalt beskyttet mot omgivelsene, er koblingsboksen og driverboksen montert i en trygg høyde over bunnplaten på pullertlysene. Dette sørger for at de elektriske komponentene holdes tørre og uskadde, selv om det skulle trenge inn vann i bunnen av huset ved kraftig nedbør.

Representasjonsbelysning
for IT-arbeidere

Utviklingen av IT-firmaet März i Hamburg: ALVA-pullertlys med integrerte DALI-bevegelsessensorer styrer lysgrupper i broadcast-modus rundt bygningen, og gir et behagelig orienteringslys der det er nødvendig.

>>

Reduser lysforurensningen på en intelligent måte

Et økende miljøproblem

Den økte bruken av lys når det er mørkt, også kjent som lysforurensning, er skadelig for en rekke organismer. Her er noen eksempler:

Lyset tiltrekker seg millioner av insekter som sirkler rundt lyset uten stans, og som ofte fører til at de blir utmattet og dør. Fugler kan kollidere med opplyste bygninger og dø. Lyset påvirker også trærs evne til å registrere årstiden og svekker energistyringen deres. Det gjør det vanskelig for ildfluer å finne en partner, og er derfor en trussel mot eksistensen deres.

Den beste kuren

Det beste lyset for naturen er ikke noe kunstig lys i det hele tatt. Lys bør bare brukes når det virkelig er nødvendig. Her er de viktigste punktene:

 • Slå bare på lys når det er nødvendig
 • Reduser lysintensiteten til et minimum
 • Ikke rett noen lysstråler oppover
 • Høy grad av beskyttelse (hindrer insekter i å komme inn og dø i armaturene)
 • Kun ha så mye lys som faktisk trengs
 • Bruk belysning med et lavere blått lysinnhold
 • Viktigere enn fargetemperaturen: slå av eller dimme lys.

Den intelligente løsningen

ALVA-pullertlys med integrerte DALI-bevegelsessensorer er perfekte for å redusere lysforurensning, fordi de byr på følgende:

 • Automatisk belysning bare når det trengs, takket være det valgfrie integrerte sensorsystemet

 • Valgfritt dimmet orienteringslys med lav lysstyrke når ingen mennesker er til stede

 • Varianter med gjennomsiktige diffusorer for optimal lysfordeling (lysstrålene er bare rettet nedover)

 • Beskyttelsestype IP65

Oversikt over fordelene

 • Aluminiumhus av høy kvalitet, tåler saltholdig sjøluft og er smussbestandig
 • Motstandsdyktig mot korrosjon i henhold til EN ISO 9227-salttåketesten (96 t)
 • Svært god motstand mot rengjøringsmidler (anti-graffiti-effekt)
 • Varianter med bevegelsesdetektor for bevegelses- og dagslysavhengig kobling av belysningen og mulighet for tilkobling i DALI-nettverk
 • Integrering av 230 V-sluttenheter via DALI-aktuatoren
 • DALI-busspenningsforsyning integrert i lamper med bevegelsessensorer
 • Det er enkelt å angi parametre for bevegelsessensorer via fjernkontrollen eller med ESY-Pen og ESY-App (tilbehør)
 • Registreringsrekkevidder for integrerte sensorsystemer: 6 m (Ø 170 mm), 4 m (Ø 100 mm)
 • Varianter med ulik lysutstråling (180° eller 360°), ulike lampehøyder samt lampediametere
 • Oppfyller kravene til installasjon på offentlige steder: (IP65), IK09 (700/100 – 540, 940/170 MD), IK10 (540, 940/170)
 • Grunnleggende belysning er tilgjengelig for økt sikkerhet utendørs (orienteringslys)
 • Skjult LED-arrangement, ingen blending fra direkte lys
ALVA pullertlampe 3000 K / 180° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA pullertlampe 3000 K / 180° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA pullertlampe 3000 K / 360° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA pullertlampe 3000 K / 360° / 700 mm / Ø 100 mm
ALVA pullertlampe 3000 K / 360° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA pullertlampe 4000 K / 180° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA pullertlampe 4000 K / 360° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA pullertlampe 4000 K / 360° / 700 mm / Ø 100 mm
ALVA pullertlampe 4000 K / 360° / 940 mm / Ø 170 mm

Holdbar
synergi

Tidsavhengige driftsmoduser, forsinkelsestider for avslåing basert på gangretning, intelligent beskyttelse mot hærverk og sabotasje: Et interessant og funksjonelt alternativ er å styre ALVA-pullertlysene uten sensorer ved hjelp av produkter fra DEFENSOR-serien. Med ALVA-seriens robuste design gjør DEFENSOR-beskyttelsesfunksjonene den til en intelligent og svært pålitelig belysningsløsning.

More